Så får man god doft i bilen

god doft i bilen

Du kanske har noterat att det inte alltid luktar så gott i bilen? Du kanske upplever att det finns vissa obehagliga lukter som är svåra att få bort. Eller rättare sagt, du kanske inte riktigt har kommit underfund med hur du ska gå tillväga för att få bort dem. Då har vi några tips att dela med oss av. Att få god doft i bilen är nämligen ingen omöjlighet.

Ättika – en riktig dunderkur

Att ättika kan användas till många olika typer av rengöring i hemmet känner du kanske redan till, men visste du att det här även är en dunderkur om du vill få bort dålig lukt i bilen? Så är faktiskt fallet. Det här är en väldigt enkel och billig lösning. Att köpa en flaska ättika kostar inte många tior, och det du behöver göra är att hälla i ättika i ett glas som placeras i bilen över natten. Anledningen till att detta fungerar är att ättikan neutraliserar de alkaliska ämnen som kan finnas.

Köp särskilda luktborttagare

Om du inte vill testa att använda ättika kan du istället välja att köpa särskilda luktborttagare. Till skillnad från vissa andra produkter är de inte framtagna för att dölja obehaglig lukt. De är istället framtagna för att ta bort lukten, vilket förstås är att föredra. De här produkterna kostar dock vanligtvis något mer än att köpa en flaska ättika i butiken.

Lägg till en doftgran

Efter att den dåliga lukten är ute ur leken kanske du vill se till att istället föra in riktigt god doft i bilen. Det går lätt att åstadkomma med hjälp av en doftgran. Vad som är viktigt att komma ihåg är att många kan uppleva att doften från granarna är ganska stark den första veckan, för att sedan bli mer behaglig. Personer som är känsliga för starka dofter kan därför tänkas vilja avstå från att åka i en bil med en doftgran, åtminstone de första dagarna. Den som vill ha en doftgran att hänga i bilen kan köpa en sådan för några tior.

Granarna finns med olika dofter, vilket gör att de flesta kan hitta något som de tycker om. Jordgubbe och vanilj är några exempel på tillgängliga dofter. För alla som tycker att doftgranar luktar lite väl starkt men ändå vill ha en behaglig doft i bilen, finns det andra mindre intensivt doftande alternativ att hitta online och i vanliga butiker som tillhandahåller tillbehör till bilen.