Naturupplevelser i Lofoten

Konferensresa och naturupplevelser i Lofoten

Norge är ett land med storslagen natur där man kan hitta alltifrån djupa fjordar till skyhöga berg. Vårt grannland har mycket att erbjuda när det kommer till naturupplevelser. Det är därför inte konstigt att Norge blivit ett populärt resmål bland svenskar. I Norge finns det något för alla och det går lika bra att åka på familjesemester som på konferensresa. En populär destination är Lofoten som ligger beläget i norra Norge. Här kan man både se norrsken, späckhuggare och njuta av fantastiska vyer.

Gillar man att promenera i kuperad terräng så är Lofoten fantastiskt att besöka. Det är just dess berg som Lofoten blivit känd för. Bortser man från det kyliga klimatet så kan man nästan tro att man hamnat i ett tropiskt land. I Lofoten finner du nämligen vita sandstränder och turkost vatten. På sommaren så är faktiskt surfing en populär aktivitet som lockar surfare från världens alla hörn. På så sätt har Lofoten mycket att erbjuda som man inte tänker på.

Vinter- och sommartid

Utöver semesterresor så är det även vanligt att företag åker på konferensresor. Det är ett bra sätt att föra samman personalen och samtidigt utbilda personalen inom olika områden. Norge är ett resmål som inte är långt borta från Sverige. Idag är det lättare att åka på konferensresa och naturupplevelser i Lofoten tack vare att det finns så kallade resepaket. Det innebär att man själv inte behöver boka allt separat som hotell, aktiviteter med mera. När man får hjälp med dessa praktiska saker så blir det lättare. Då behöver inte den som ansvarar för resan känna lika stora press.

Naturupplevelser i Lofoten

Vackra vyer och söta fiskebyar

Varför just Lofoten då? Utöver de vackra vyerna så finns det även små söta fiskebyar som man kan besöka. Lofoten kanske inte är den första destinationen som man tänker på men det är värt ett besök. Man kommer inte ångra sig. Vintertid kan man njuta av både skidor och norrsken. Det går även att kombinera detta med valsafari. Sommartid kan man njuta av att gå på hike och slutligen slå sig ner på en av de kritvita stränderna och njuta av det turkosa vattnet. Det finns med andra ord en hel del att upptäcka och det finns aktiviteter som passar alla.

När man åker ett stort sällskap så kan det vara svårt att få alla nöjda. Vissa kanske inte vill åka på valsafari eller så vill man inte gå på hike. Då är det perfekt att ta hjälp av kunniga personer som vet vad man kan göra i Lofoten. Oftast får man ett förslag innan vad för aktiviteter som kommer erbjudas så man kan förbereda sig. Det är till exempel bra att ha kläder för hike eller varma kläder ifall man skall ut på jakt efter norrsken. En fördel är även att man oftast får en offert innan man åker. På så sätt kan man lättare planera och se hur stora utgifterna kommer bli. Det finns massor av möjligheter i Lofoten och aktiviteter som kan gynna kreativiteten hos medarbetare.