Därför är en backkamera bra

backkamera

Först ut med att glänsa med en backkamera var 1956 när bilföretaget Buick Centurion lanserade en. Backkameran var fastmonterad på bilens baksida och den hade en tv-kamera som skickade bilder till den andra tv-skärmen som satt fast på taket och inte på backspeglarna. Den första bilen som visade upp idén var på General Motors Motorama. Om du har en backkamera på din bil, husvagn, släp, eller husbil, är det betydligt enklare att både backa och parkera. Du ser då vad som finns bakom bilen och hur det ser ut runt omkring den. Risken att köra på något eller någon är betydligt mindre. Det finns backkameror med olika räckvidder och det finns både trådlösa kameror och de som är kopplade genom en sladd. Vissa backkameror har röststyrning, och då är det din röst som styr kameran när du pratar till den.

Hur väljer jag backkamera?

För dig som tycker det är läskigt att fickparkera och därför hellre parkerar på en parkeringsplats med stora utrymmen, där du bara kan köra in bilen, köp en backkamera och träna på fickparkering. Då ser du vad som händer bakom dig. Har dessutom din bil ett signalsystem som tjuter ju närmare kanten du kommer, då är det ännu lättare att fickparkera. Helt plötsligt kommer du tycka att det är riktigt roligt med fickparkering, och plötsligt ser du dig hellre om en sådan parkering, än de stora parkeringarna du bara vågade dig in på innan. Nu finns det många olika varianter av backkameror att välja mellan i handeln, och det är inte det lättaste att välja rätt. Du bör därför kontakta ett företag som säljer backkameror, deras personal är utbildade för att hjälpa kunderna att köpa rätt. En och samma backkamera passar inte till alla fordon. Har du en husbil behöver du en modell med större vinkelmått, än om du har en bil.

Backkamera bra vid parkering

En backkamera är smidigt och bra att ha om du till exempel ska backa ut från en parkering, och vill se att ingen dyker upp bakom bilen. När du ska fickparkera och inte vill köra upp på gatukanten eller backa in i bilen som står bakom dig är också en backkamera bra att ha. Skärmen visar även vad som finns i den så kallade döda vinkel. Om du kör din bil för nära något, börjar den signalera och ju närmare du kommer föremålet desto högre och snabbare tjuter den, samtidigt som du ser i backkameran vad det är för föremål som finns där.

Bra att tänka på vid köp av backkamera

Innan du köper en backkamera är det en hel del du bör tänka på, exempelvis hur brett synfält du behöver. Bredare synfält gör att du ser vad som finns längre bort bakom bilen. Är det en backkamera du behöver, bör du ha en kamera som har ett synfält på minst 140 grader. Ju högre bildhastighet desto bättre bild som gör att du kan vara säker på att inte missa något som finns bakom din bil. En annan sak som är viktig är hur bildkvaliteten är. Köp därför inte en backkamera med för få pixlar, då blir inte bildkvaliteten tillräckligt bra. Den sista saken du bör tänka på innan köper är att backkameran ska vara enkel att montera.