Bilvårdstjänsten Waxy

Biltvätt och bilvårdstjänster

När du äger en bil vill du förstås att den ska förbli i så gott skick som möjligt, så länge som möjligt. Då kan bilvårdstjänster från Waxy vara till stor hjälp. Där går det naturligtvis att få hjälp med biltvätt men det går också att få en ordentlig bilrekond utförd. I tillägg till detta kan Waxy utföra en lackförsegling eller en motortvätt. Företaget erbjuder för övrigt även lastbilstvätt.

Fördelar med en rejäl bilrekond

Det är visserligen inte lika vanligt att någon utför en bilrekond som en vanlig biltvätt, men alla som vill få bilen att hålla sig fin så länge som möjligt borde kosta på den en bilrekond någon gång ibland. Den behöver inte utföras lika ofta som en utvändig tvätt, men det är fortfarande viktigt att den blir av. I en bilrekond ingår arbete på såväl utsida som insida av bilen. Waxy använder sig av en lufttryckspistol för att rengöra bilens insida på ett mycket effektivt sätt. När det gäller bilens utsida omfattar en bilrekond viktiga moment som polering och vaxning. Fordonet rengörs med andra ord på djupet, samtidigt som lacken därefter skyddas mot yttre påverkan tack vare vaxningen. Det är viktigt att komma ihåg att en bil utsätts för en hel del påfrestningar i vardagen. Dels sliter vädret en hel del, med tanke på allt regn, snö och vind som kommer, dels kommer den dagligen i kontakt med damm, grus och föroreningar. Därför är det förstås viktigt att du som ägare gör vad du kan för att skydda den mot yttre påverkan. Att låta Waxy genomföra en komplett bilrekonditionering är därför en god idé.

En snabb men effektiv biltvätt

Som tidigare nämnts är det inte bara bilrekond som Waxy kan bistå med. De utför även effektiva biltvättar. Företaget har stor kapacitet, vilket innebär att du som kund inte behöver stå och vänta någon längre stund. Förutom att bilen verkligen blir ren, får den även ett visst skydd mot salt och damm, eftersom det ingår avfettning och högtryckstvätt. Även hårt sittande smuts avlägsnas därmed, vilket gör att bilens exteriör inte slits mer än nödvändigt.

miljövänlig biltvätt

Miljövänligt alternativ

Något som verkligen är värt att nämna är att den biltvätt som Waxy utför är miljövänlig. Detta är viktigare än någonsin nu när klimatet verkligen behöver vår hjälp för att inte förstöras mer än vad som redan har skett. Samtliga anläggningar inom kedjan har särskilda reningsanläggningar för att säkerställa att inga onödiga utsläpp sker. Företaget använder enbart kemikalier som är märkta med Svanen, för att påverka miljön så lite som möjligt.

Klokt att återkomma till Waxy ofta

Waxy är ett företag som du med fördel kan återvända till ofta. En rekond behöver inte utföras så ofta, men en ordentlig tvätt bör du kosta på bilen ungefär en gång i månaden. På så sätt kan du se till att ta bort smuts från lacken tillräckligt ofta för att slitaget ska bli minimalt. Dessutom skyddar du på så sätt bilens yttre regelbundet. I och med att en grundlig tvätt tar mindre än en timme, bör det inte vara några problem att göra plats i schemat för detta.