Att köpa sommardäck online

Att köpa sommardäck online

Det kan vara ett bra sätt att köpa däck online. Dock så finns det inte bara hederliga typer på internet så ska du köpa däck online så tänk på några saker. Priset är ofta något som talar för att köpa däcken online och är du noggrann vid ditt köp så kan du spara en del pengar. Du vet inte hur den förra ägaren har behandlat däcken och det har stor betydelse för hur länge de kommer att hålla.

Förvara däcken rätt

Däck ska förvaras utan direkt solljus och inte för kallt. Om de har stått på fel ställe så kommer livslängden förkortas markant. Den förra ägaren kan även ha kört vårdslöst och slitit ut däcken på fel sätt och då kommer de att fortsätta att slitas fel och däcken är snart förbrukade. Tänk också på att det finns ett minimimått för hur slitna dina däck får vara. Mönsterdjupet som det kallas måste minst vara 1.6mm på sommardäck och 3 mm på vinterdäck. De försämras successivt dock i takt med att de blir äldre. Så köp nya däck om du ska köpa online.

Vid köp av nya sommardäck

Vilka däck du har gör skillnad. Det kan vara lätt att tro att det bara är något under bilen men det är stor skillnad i prestanda, livslängd och friktion när det kommer till däck. Köp därför inte det billigaste alternativet när du handlar online. Det kanske inte blir det billigaste i långa loppet. Ett däck sägs kunna köra mellan 3500 och 5000 mil men dåliga däck håller såklart kortare tid och då kommer du behöva byta ut dem oftare till ett högra pris. Hur du kör, vad för underlag du kör på och om monterar däcken rätt är några sätt som påverkar livslängden på däcken. Gör klipp på ditt däckköp genom att hålla utkik efter rabattkoder. Gå in på nextdeal.se och se om det finns några rabattkoder eller kampanjer för exempelvis sommardäck hos Däckonline.

Viktigt med bra sommardäck på bilen.

När ska man byta till sommardäck?

Du kan byta till sommardäck från den 31 mars. Är det vinterväglag så är det bra att göra det lite senare. Det är ofta relativt lång leveranstid på däck online så ska du köpa sommardäck online så se till att göra det i tid och inte dagen innan du måste montera dem. Det är ändå några kilo som ska fraktas. Bli inte förblindad av att det är billigare att köpa däck online än i butik innan du har kollat fraktkostnad. Ibland är däcken mycket billigare men sen behöver du betala frakt vilket gör att det är dyrare och då har du lurat dig själv.

Däckens dimensioner

Innan du köper däck så kolla vilka dimensioner som passar till din bil. Det står antingen på dina gamla däck eller så kan du hitta det i serviceboken som kom med bilen. Beställer du fel däck så kommer du inte att kunna montera dem eller så kommer det att sitta konstigt och då slits däcken onormalt fort. När du monterar däcken tänk på att montera dem så att pilen pekar framåt. Det finns en pil på varje däck. Den ska vara i körriktningen.

Med allt detta sagt så finns det saker att tänka på när du ska köpa däck men det är också smidigt och ofta prisvärt om du kollar igenom flera olika sidor och inte tar första bästa.